Τα νέα μας

Τιμητική Επιστημονική Διάκριση για την Ελλάδα στο Κυότο της Ιαπωνίας το συνέδριο της ISAPS

Κυότο-Ιαπωνία 27/10/2016

Παγκόσμιο Συνέδριο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής της ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery) 

Παρουσία 1500 και πλέον κορυφαίων Πλαστικών Χειρουργών απ´ όλον τον κόσμο πραγματοποιείται στο Κυότο της Ιαπωνίας το συνέδριο της ISAPS, της ισχυρότερης και πολυπληθέστερης επιστημονικής εταιρίας της ειδικότητας της Αισθητικής Χειρουργικής παγκοσμίως. 

Η ISAPS αριθμεί πάνω από 3500 μέλη Πλαστικούς Χειρουργούς, παγκοσμίως που επιλέγονται αυστηρά απο όλες τις χώρες του κόσμου, με βάση την επιστημονική τους κατάρτιση και την συμβολή τους στην τόσο εξελιγμένη αυτή χειρουργική ειδικότητα. Ο βασικότερος σκοπός της ISAPS, πέραν όλων των άλλων που πρεσβεύει, είναι "Aesthetic Education Worldwide" δηλαδή η παγκόσμια διάδοση της γνώσης και τής εκπαίδευσης της Αισθητικής Χειρουργικής, με την διοργάνωση εκπαιδευτικών μορφωτικών δραστηριοτήτων σε όλες τις χώρες του κόσμου, αποβλέποντας τόσο στην διαρκή εκπαίδευση των Πλαστικών Χειρουργών, όσο και στην ασφάλεια και ικανοποίηση των ασθενών της ειδικότητας. Αυτός ο σκοπός επιτυγχάνεται μέσω της ισχυρότατης επιτροπής εκπαίδευσης της ISAPS, το μορφωτικό-εκπαιδευτικό Συμβούλιο, (Education Council) το οποίο διαχειρίζεται, ρυθμίζει και διοργανώνει τις επιστημονικές δραστηριότητες ανά τον κόσμο, αποστέλλοντας εγνωσμένης αξίας και επιστημονικού κύρους Επισκέπτες Καθηγητές και ομιλητές, μέλη της ISAPS, στις διάφορες χώρες του κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου αυτού (Education Council Chair) επιλέγεται μεταξύ πολλών και αξίων Πλαστικών Χειρουργών με βάση την επιστημονική του κατάρτιση, την συμβολή του στην ειδικότητα και την διεθνή του αναγνωρισιμότητα και αποδοχή. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και την Πλαστική της Χειρουργική, η για πρώτη φορά στα 40 χρόνια λειτουργίας της ISAPS, ανακύρηξη ως Προέδρου του Συμβουλίου Εκπαίδευσης, ενός Ελληνα επιστήμονα, του διακεκριμένου Πλαστικού Χειρουργού κ. Παρασκευά Κοντοέ, επισκέπτου καθηγητή της ISAPS, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του Προέδρου, κατά την διάρκεια του Συνεδρίου στο Κυότο.

Ο κ. Κοντοές, γνωστός στην διεθνή κοινότητα της Πλαστικής Χειρουργικής τόσο για τις προσωπικές τεχνικές του όσο και για τις διδακτικές του ικανότητες, υπήρξε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου τα 4 τελευταία χρόνια έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της επιμόρφωσης των Πλαστικών Χειρουργών ανά τον κόσμο, γεγονός το οποίο αναγνωρίστηκε και εκτιμήθηκε, οδηγώντας τον στο κορυφαίο αξίωμα του Συμβουλίου. 

Ως Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοντοές, καταλαμβάνει αυτόματα, με βάση το καταστατικό της ISAPS και μία θέση στο ΔΣ της Εταιρείας.Μέσα από την κορυφαία αυτή επιστημονική διάκριση, ο κ. Κοντοές, πέραν της εκπαιδευτικής και επιμορφωτικής δραστηριότητας που θα αναπτύξει ανά τον κόσμο, σε συνεργασία με τα 12 μέλη του Συμβουλίου του οποίου θα ηγείται, προτίθεται να προβάλλει διεθνώς το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Αισθητικής χειρουργικής σε συνεργασία με τους Ελληνες Πλαστικούς χειρουργούς, μέλη της ISAPS, και να συμβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στην εδραίωση της διεθνούς αναγνώρισής της.

eshop

drk gr

efilogooriginal