Τα επεμβατικά LASER αντιπροσωπεύονται κυριως απο τα Laser διοξειδίου του άνθρακος (CO2), και Erbium. Και οι δύο αυτές μορφές προκαλούν επιφανειακή αποφολίδωση του δέρματος με αποτέλεσμα την επαναεπιφανειοποίησή του και την δημιουργία νέας στοιβάδας υγιούς και νεανικης.

Τα Laser αυτης της κατηγορίας δίνουν άριστα αποτελέσματα στην θεραπεία των επιφανειακων ρυτίδων λόγω γήρανσης αλλά και στις ουλές της ακμης που είναι ένα δυσεπίλυτο και επιβαρυντικό γιά την ψυχολογία του ατόμου πρόβλημα.

Απαιτείται, μετά την επέμβαση, χρόνος παραμονής εκτός δραστηριοτήτων γιά περίπου 10 ημέρες αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα γίνει κατόπιν αναλυτικης συζήτησης και κλινικής εξέτασης, με σκοπό την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Σημειωτέον οτι γιά τις ουλές ακμής τα Laser είναι η μέθοδος επιλογής εάν ο ενδιαφερόμενος αποσκοπεί σε δυναμικές και μόνιμες λύσεις.

Συνδυασμένες τεχνικές

non laserΟι συνδυασμένες τεχνικές ειναι εξελιγμένες επεμβάσεις κλασσικής πλαστικής χειρουργικής σε συνδυασμό με επεμβάσεις Laser στον ιδιο χειρουργικό χρόνο, αφορούν κυρίως το πρόσωπο και εξασφαλίζουν εντυπωσιακά υψηλώτερου επιπέδου αποτελέσματα, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γήρανσης , σε σχέση με τις κλασσικές συμβατικές τεχνικές.

Πρωτεργάτες των συνδυασμένων τεχνικών παγκοσμιως,υπήρξαν, για μεν τις Η.Π.Α ο πλαστικός χειρουργός Thomas Roberts (επιστημονική ανακοίνωση στο "Plastic Reconstructive Surgery" -1999), για δε την Ευρώπη ο πλαστικός χειρουργος Παρασκευάς Κοντοές (επιστημονική ανακοίνωση στο περιοδικό"Ελληνική Πλαστική Χειρουργική"- 2000).

Η αρχική ιδέα δόθηκε κατά τήν διάρκεια του 1ου Πανευρωπαικού συνεδρίου της European Society for Laser Aesthetic Surgery (ESLAS) που έλαβε χώρα στην Αθήνα το 1998. Στο συνέδριο αυτό του οποίου Πρόεδρος ηταν ο κος Κοντοές, ειχε προσκληθεί για διαλέξεις ο κος Roberts.

Κατα την διάρκεια της επίδειξης χειρουργικών τεχνικών στο Νοσ. "ΥΓΕΙΑ" συμφωνήθηκε η απο κοινού εναρξη εφαρμογής της επαναστατικής αυτής μεθόδου, η συχνή επαφή για ανταλλαγή απόψεων και η επιστημονική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε επιστημονικά περιοδικά της χώρας που γινόταν η μελέτη.

Σήμερα, η τεχνική αυτή ειναι παγκοσμίως γνωστή , εφαρμόζεται από πολλούς πλαστικούς χειρουργούς και προσφέρει άριστα αποτελέσματα, στην αισθητική αντιμετωπιση των προβλημάτων του προσώπου.Πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας η μεγάλη εμπειρία στη μέθοδο.

Η μέθοδος έγκειται στην παράλληλη αντιμετώπιση της χαλάρωσης του προσωπου με τη μέθοδο του εξελιγμένου lifting περιορισμένων τομών κρανιοπροσωπικής ανάρτησης (MACS), των βλεφαρων με την βλεφαροπλαστική με Laser και της επιφανειακής υφής του δέρματος του προσώπου που δεν αντιμετωπίζεται με τις μέχρι σήμερα γνωστές συμβατικές μεθόδους, με το Laser Resurfacing ολοκλήρου του προσωπου, σε ενα χειρουργικό χρόνο, σε μια επέμβαση.

Γίνεται με γενική η τοπική αναισθησία, δεν απαιτείται νοσηλεία στο Νοσοκομείο και ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει στο σπίτι την ιδια μέρα.

Η επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες επιτυγχάνεται συνήθως σε 10 ημέρες.Τα αποτελέσματα ειναι εντυπωσιακά και διαρκούν 8-10 χρόνια.

Η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί επίσης και με αλλες αισθητικές θεραπείες προσώπου, όπως ενέσιμα (botox,υαλουρονικό οξύ, πολυγαλακτικό οξύ κλπ), αποφολίδωση με μικροκρυστάλλους, Laser για χρωματικές ή αγγειακές βλάβες κ.α

Laser skin resurfacing

liftingΗ επανάσταση των laser στη διάθεση σας…

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα την κάνει να χάνει τη δροσιά της και να γίνεται θαμπή, άγρια, χωρίς ελαστικότητα και λάμψη.

Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων με την παραδοσιακή μέθοδο του peeling έχει σαν αποτέλεσμα ένα ενοχλητικό ξεφλούδισμα και γι’ αυτό πολλές φορές το αποφεύγουμε.

Τελευταία εξέλιξη στο χώρο των laser Πλαστικής Χειρουργικής, το Laser Fractional Resurfacing συνδυάζει αποτελεσματικά τα πλεονεκτήματα τόσο των επεμβατικών όσο και των μη επεμβατικών laser, για ένα βαθύ μηχανικό peeling χωρίς το δυσάρεστο εκείνο ξεφλούδισμα.

Το Laser Fractional Resurfacing είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ουλές ακμής, ήπια έως μέτρια χαλάρωση της επιδερμίδας, τραχύτητα, διεσταλμένοι πόροι, απευθύνετε όμως και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί μια ουσιώδη ανανέωση της εμφάνισής του. Η επίδραση της ακτίνας laser είναι άμεση: αναδομεί το κολλαγόνο με αποτέλεσμα τη σύσφιξη της επιδερμίδας και τη βελτίωση της υφής της. Η επιδερμίδα δείχνει ανανεωμένη, πιο νεανική, πιο φωτεινή και λαμπερή.

Θεραπεία

Σε αντίθεση με παλαιότερες θεραπείες, το laser fractional Resurfacing μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα. Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να αναζωογονήσουμε (πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια…) και στην οποία ο εξειδικευμένος γιατρός θα κατευθύνει την ακτίνα Laser.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η θεραπεία peeling προσώπου διαρκεί 30 λεπτά.

Καταλληλότερη εποχή για laser fractional Resurfacing είναι οι φθινοπωρινοί και χειμερινοί μήνες.

Αποκατάσταση Ουλών

Με τη πλαστική χειρουργική και τα Laser μπορούν να αντιμετωπιστούν ουλές ποικίλης αιτιολογίας όπως:

  • Μετατραυματικές ουλές
  • Μετεγχειρητικές ουλές
  • Ουλές ακμής
  • Ουλές άλλης αιτιολογίας

Ανάλογα με το πρόβλημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή την κλασσική πλαστική χειρουργική ή τα Laser ή για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα συνδιασμό κλασσικών μεθόδων και Laser.

Fractional Laser Skin Resurfacing

laserFractional resurfacing: η καινοτομία των σύγχρονων laser αισθητικής

Το Fractional resurfacing είναι η πιο μοντέρνα και από τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει να επιδείξει η αισθητική ιατρική σήμερα. Είναι μια θεραπεία που βασίζεται στο CO2 laser, ένα μηχάνημα δοκιμασμένο εδώ και τρεις δεκαετίες στην ιατρική, το οποίο συνδυάζει τα αποτελέσματα και τα πλεονεκτήματα τόσο των επεμβατικών όσο και των μη επεμβατικών laser.

Το fractional resurfacing κάνει επιλεκτική σάρωση όλης της επιφάνειας που θέλουμε να βελτιώσουμε και στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, εκεί όπου παράγεται το κολλαγόνο και η ελαστίνη που διατηρούν την επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική. Προκαλεί αναδόμηση του κολλαγόνου και αποτελεί ταυτόχρονα ένα πολύ ισχυρό ερέθισμα για ανανέωση του δέρματος χωρίς όμως να καταστρέφει και να «ξεφλουδίζει» την επιδερμίδα (όπως π.χ. γίνεται με τα ισχυρά peeling ή το παραδοσιακό laser resurfacing). Αυτό σημαίνει πως το fractional resurfacing δεν απαιτεί θυσίες από τον προσωπικό χρόνο και τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς (π.χ. απουσία από το χώρο εργασίας κλπ).

Το fractional resurfacing είναι μια θεραπεία κατάλληλη για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των λεπτών ρυτίδων, της τραχύτητας του δέρματος, των ανοικτών πόρων, των ουλών της ακμής, των βλαβών που προκαλεί ο ήλιος και των δυσχρωμιών (π.χ. πανάδες, φακίδες, μέλασμα), αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί μία ουσιώδη ανανέωση του δέρματός του.

Σε αντίθεση με τις παλιές θεραπείες, το fractional resurfacing μπορεί να εφαρμοσθεί εκτός από το πρόσωπο και σε όλο το υπόλοιπο σώμα, όπως το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια κλπ.
Η κλινική εμπειρία μας έχει δείξει πως χρειάζονται συνήθως 3 με 4 θεραπείες με διάστημα 3 ως 4 εβδομάδων μεταξύ τους για τους περισσότερους ασθενείς. Μπορεί βέβαια για δυσκολότερα προβλήματα (π.χ. ουλές ακμής) να χρειαστούν περισσότερες θεραπείες. Αυτό είναι κάτι που αποφασίζεται από κοινού με τον ασθενή και αφού πρώτα το πρόβλημα εκτιμηθεί από τον ιατρό.
Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται μια ειδική αναισθητική κρέμα σε όλη την περιοχή που θα γίνει το fractional resurfacing, η οποία πρέπει να μείνει για περίπου μία ώρα. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν πως το fractional resurfacing είναι λιγότερο ενοχλητικό και από την αποτρίχωση με laser. Αισθάνεται κανείς κάποια ήπια τσιμπηματάκια. Ουσιαστικά δεν έχει παρουσιασθεί κανένας ασθενής που να μην ολοκλήρωσε τη θεραπεία του επειδή το fractional resurfacing του ήταν μη ανεκτό ή πονούσε.

Μετά τη θεραπεία νοιώθει κανείς όπως όταν έχει «αρπάξει» από τον ήλιο: το δέρμα έχει μια ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί μέσα σε 48 ώρες το πολύ, αλλά εύκολα καλύπτεται με μακιγιάζ.
Μια τυπική θεραπεία fractional resurfacing στο πρόσωπο διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Μετά τη θεραπεία ο/η ασθενής πρέπει να φροντίσει για δύο πράγματα: πολύ ενυδατική κρέμα και αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο για λίγο διάστημα. Η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη.
Τα αποτελέσματα των θεραπειών εμφανίζονται σταδιακά. Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο κολλαγόνο παράγεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και το αποτέλεσμα φαίνεται όλο και καλύτερο. Το δέρμα γίνεται πιο λείο, πιο μαλακό, οι ανομοιομορφίες της επιδερμίδας και οι δυσχρωμίες εξομαλύνονται. Το δέρμα δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, αλλά δεν διαρκούν και για πάντα. Χρειάζεται συνήθως συντήρηση κάθε χρόνο, αλλά σαφώς με μικρότερο αριθμό ραντεβού (1 με 2).

Το fractional resurfacing μπορεί να εφαρμοσθεί προληπτικά και σε νεαρότερης ηλικίας ασθενείς ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση των σημαδιών του ήλιου και της γήρανσης και να συντηρείται το δέρμα σε μια νεανική κατάσταση.

Το fractional resurfacing είναι μια από τις ελάχιστες μη επεμβατικές θεραπείες που πραγματικά έχει μια συσφικτική δράση στο δέρμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει ή να φτάσει τα αποτελέσματα ενός face lift ή μιας βλεφαροπλαστικής.

Το fractional resurfacing συνδυάζεται άνετα με πάρα πολλές άλλες αισθητικές θεραπείες: botox, ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία, μικροδερμοαπόξεση, laser αποτρίχωσης, laser για ευρυαγγείες κλπ.

Η καταλληλότερη χρονική περίοδος για τις θεραπείες είναι όταν η ηλιοφάνεια είναι σε χαμηλά επίπεδα. (Από Οκτώβριο μέχρι και Μάιο)

Η κεντρική ιδέα του fractional resurfacing είναι πως πρόκειται για μια θεραπεία που φέρνει ουσιαστική διαφορά και ανανέωση στο δέρμα χωρίς την ταλαιπωρία των επεμβατικών διαδικασιών.

Επεμβατικά Laser

laserΤα επεμβατικά LASER αντιπροσωπεύονται κυριως απο τα Laser διοξειδίου του άνθρακος (CO2), και Erbium. Και οι δύο αυτές μορφές προκαλούν επιφανειακή αποφολίδωση του δέρματος με αποτέλεσμα την επαναεπιφανειοποίησή του και την δημιουργία νέας στοιβάδας υγιούς και νεανικης.

Τα Laser αυτης της κατηγορίας δίνουν άριστα αποτελέσματα στην θεραπεία των επιφανειακων ρυτίδων λόγω γήρανσης αλλά και στις ουλές της ακμης που είναι ένα δυσεπίλυτο και επιβαρυντικό γιά την ψυχολογία του ατόμου πρόβλημα.

Απαιτείται, μετά την επέμβαση, χρόνος παραμονής εκτός δραστηριοτήτων γιά περίπου 10 ημέρες αλλά τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Η επιλογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα γίνει κατόπιν αναλυτικης συζήτησης και κλινικής εξέτασης, με σκοπό την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος.

Σημειωτέον οτι γιά τις ουλές ακμής τα Laser είναι η μέθοδος επιλογής εάν ο ενδιαφερόμενος αποσκοπεί σε δυναμικές και μόνιμες λύσεις.

eshop

drk gr

efilogooriginal